Oly rég írám ide legutolsó időben, szintelevő belülről érkezvén a késztetés, mely írásra fogta önnön kezeim vala. És én látám, hogy ez jó. 

Mikor legutóbb jelentkeztem, még bőven be voltunk zárkózva a négy fal közé és vártuk a kollektív mindmeghalunk eljövetelét. Azóta persze az élet többé kevésbé visszazöttyent a régi kitaposott nyomvájúba, csak egy-egy kátyú miatt kell letérnünk róla néha. Mint amikor elfelejtek maszkot vinni a vásárláshoz és szitkozódva hazaballagok konzervkaját enni, mert nincs kedvem még egy kört menni, inkább nem vásárolok.

Újra nyitott a BigWall, visszajött a mászócipőm csehországból új talppal és beköszöntött a jó idő is. Természetesen minden lehetőséget kihasználtunk és elkezdtünk ismét mászókázni. A mentális erőnlétem még mindig nem kirobbanó, de pozitív falakon már komfortosan mozgolódok elölmászva is. Ami viszont meglepő, hogy kifejezetten gyorsan visszarázódtam és BigWallban két darab 6b (VII) nehézségű utat is kimásztam toprope-onsight. Plusz kilencedik lettem a megnyitás alkalmával rendezett mászó-jam-en (tízből), így egy ingyen belépővel is gazdagodtam.

Bigwall újranyitás fehér falmászás

Sziklán főleg Rókahegy van terítéken, de múlt héten jártunk Bajóton is. Jó tanács: ne szólózz olyan utat ami lentről könnyűnek néz ki, csak ha előre megbizonyosodtál a lejutás egyszerűségéről is. Mivel hárman voltunk kint vasárnap, viszonylag sok időm maradt lébecolni a Hátsó fal alatt, és kinéztem egy rövid III-ast (ami a Szálkás névre hallgat), ami ránézésre szerintem talán III- inkább. A tervem az volt, hogy felmegyek és a standjában kiakasztom magam, hogy onnan fotózzam ahogy Olgi mászik. Ez eddig rendben is volt, csak vissza is kellett volna mászni, mert kötél ugyebár nem volt velem és fönt körbe lejönni nem volt opció. Ott álltam fenn mint egy igazi hülye és néztem, hogy lefelé azért a III-as is okozhat fejtörést biztosítás nélkül. Végül természetesen nagy óvatossággal lemásztam. Első szóló utam pipa…nem lesz belőle rendszer.

Ezen kívül ami még említésre méltó: két hete voltunk Kecske-hegyen, ahol a Piaz (5a-5b) című utat toprope elsőre kitoltam, majd néhány Excelsioros arcnak köszönhetően a Bal repedés (6a) is be lett szerelve, amit második próbálkozásra szintén kiszenvedtem (többszöri beleüléssel és egy dynoval). Ráadásul mindezt már fejlámpával szürkületben. Ez lesz most a nagy projektem, elég fárasztó út.

Kecske-hegy bal repedés 6a

Az idei mászások is már a naplóban, amit kicsit átalakítottam. Mivel a theCrag-en amúgy is loggolom az összes mászásomat, fölöslegesnek éreztem duplán tenni mindezt, így az ottani bejegyzéseimet beágyaztam a Sziklamászó napló menüpont alá.

Amúgy most Balaton kerülésre készülök cangával, így a fő edzésvolumen tekerésben nyilvánul meg. Augusztus elsejére tervezem, remélem jó idő lesz…

Hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.