Még mindig nem tűntem el, bármennyire is reménykedtek a bukásomban! Lassan befejeződik az év és arra gondoltam, hogy a hegymászással kapcsolatos elkészült, vagy kudarcba fulladt terveket, várakozásokat, elhatározásokat összegzem.

Advent utolsó hétvégéjén túráztam egyet a Pilisben. 19 km és 4-500 m szint volt benne. Lefele meneteknél 5-6 km után még mindig fájt a térdem, de határozottan elviselhetőbben mint legutóbb, így ezt javuló tendenciának értékelem. Heti háromszor szoba kerékpározok és a heti két erősítő edzésemben is nagyobb súlyt fektetek a lábaim erősítésére (szó szerint nagyobb súlyt). Eddig úgy néz ki működik, de persze az emelt adagú porcerősítő és a napi 2 g C-vitamin is biztos sokat hozzátett a javuláshoz. Van még szűk egy hónapom a téli tanfolyamig, szóval egyelőre még nem aggódom (annyira).

Az idei év meglepően motiváltra és termékenyre sikerült. Rengeteg helyen másztam, túráztam, ferrátáztam. Az eltervezett sziklamászó alap tanfolyam is már a butykosban, a futással bár lehet leállok a térdem miatt és bringázásra váltok, de legalább teszteltem, hogy minden gond nélkül le tudok futni 10 km-t egy órán belül, ami pozitív arra nézve, hogy bírni fogok-e egy nagyobb megterhelést felfelé. A térdsérülésemet is jól kezeltem, nem törtem össze, megoldás orientáltan néztem a dolgokat és igyekszem túllendülni rajta: ez is tök jó érzéssel tölt el, pár éve még biztos a feladás felé tendáltam volna inkább. Sikerült azt is megvalósítanom, hogy rendszeresen járjak mászni! Ez nagyon fontos, mert a technikámon van mit csiszolni.

Jövőre ugyebár ami biztos, az a téli magashegyi tanfolyam január 20-27 között. Ez már befizetve, már gyűjtöm a meleg ruhákat, már tervezem a kaja kérdést is. A nyári tanfolyam sok tényezőtől függ sajnos: tudok-e akkorra szabadságot kivenni, lesz-e rá pénzem, képesnek érzem-e magam UIAA IV-V nehézségű sziklamászó utak magabiztos megmászására. Utóbbira az igen válasz szinte csak rajtam múlik, lesz időm gyakorolni/edzeni addig bőven.

Egy háromezres csúcs mindenképp kell 2018-ra, lehetőleg még július 24 előtt…hogy meg legyen 30 éves koromban. Én a Wildspitze-re gondoltam, de lehet Venediger is. Aztán ha belefér még lehet a Glocknert is megpróbálnám. Ezen kívül szintén idő és pénz függvénye, hogy esetleg a Gerlachfalvi csúcsot is bevállaljam, de ha azt nem is, a Rysy-re mindenképp fel szeretnék mászni.

Hát nagyjából ennyit a terv, meglátjuk mi fog összejönni belőle. A nagyobb volumenű évrendező bejegyzést, majd a főblogon fogom megejteni csak úgy mint tavaly. Addig is Boldog Újévet mindenkinek!

Hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.