Muszáj pontos időbeosztást csinálni, mert különben csak kóvályog az ember a téridő-kontinuumban, mint hím kullancs a Morzsi segge partján, aztán hónapok telnek el anélkül, hogy egy nyamvadt Gellérthegyre felsétált volna. A fizikai felkészültségemmel kapcsolatban az a meglátásom, hogy ha megvan, hogy mikor, akkor max 1 hónap alatt össze tudom magam kapni annyira, hogy gond nélkül belevágjak. A technikai felkészültségemet megalapoztam a téli tanfolyammal februárban, így az is pipa, már csak lelki és anyagi síkon lehetnek akadályok, amelyeket azonban simán le kell tudnom gyűrni. Ja igen, ha valaki lemaradt volna, a Mont Blanc-ról beszélek.

A fejemben csak olyan szempontból kell rendet raknom, hogy a legbelsőbb zsigereim mélyén is elhiggyem, hogy képes vagyok rá és ne úgy tekintsek erre a kalandra, mint egy nagy sötét ismeretlenre, amit még el sem tudok képzelni, hogy milyen lesz. Ehhez szintén az időbeosztásomat hívom segítségül: szeptember végéig 2 db 3000-es csúcsot ki akarok pipálni, hogy tapasztalatot szerezzek. Az egyik mindenképpen a Grossglockner lenne, a másik talán a májusban kimaradt Hochgall, talán a Wildspitze, talán valami más. Ehhez bátor önként jelentkezőket keresek hamarjában, akik hajlandóak velem egy kötélpartiként menetelni a nagy fehér hókupacok tetején. Ezek a hétvégék jöhetnek szóba az említett kalandokra:

  • július 28-29
  • augusztus 4-5
  • augusztus 11-12
  • szeptember 1-2
  • szeptember 8-9

A másik probléma a Mont Blanc kapcsán, hogy messze van, ráadásul az útba eső hegyi szálláshelyek kifejezetten borsos áron kínálják a priccseiket. Szóval jövő nyárig össze kéne kaparnom egy kis plusz pénzt, hogy a betervezett Norvégiai nyaralás mellett fussa erre is. Apropó ugyanitt szponzorokat keresek, ki tudja, lehet én leszek a következő Messner….(nem).

Tehát a kitűzött cél: 2019. tavasz-nyár: Mont Blanc!

Hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.