Ott hagytam abba tavaly ugyebár, hogy a téli tanfolyamra készülődöm, de a térdem nem annyira partner ebben. Heti kétszer szoba-kerékpározom (hú hogy az milyen unalmas még filmnézés közben is) és igyekszem sokat guggolni súllyal, súly nélkül. Muszáj volt most már tesztelni eme erőfeszítéseim eredményét, ezért vasárnap a jó időt kihasználva felautóztam a Hármashatár-hegy-re és egy rövid gyors gyalogló menetet iktattam be a délelőttömbe, néha-néha belefutva a lájtosabb részekbe.

Relive ‘Év eleji edzés a tanfolyamra’

Sikerült 16 km-t és közel 700 m szintet (fel/le) 2,5 óra alatt lenyomnom anélkül, hogy a térdem egy picit is fájt volna. Természetesen igyekeztem kímélni és tényleg csak ott futni, ahol ezt óvatosan, minimális ugrabugrálással meg tudom tenni. A Kecske-hegy déli oldalán lévő sziklákon leereszkedni még mindig nagyon funny, bár már közel sem tűnt olyan hű de sziklásnak, nagyon meredeknek, mint mikor először jöttem ott le. Előtte még a Felső-Kecskehegy-ről lefelé sikerült elcsúsznom a sárban és jól bevertem a seggem, úgyhogy most még pár napig úgy fogok járni mint aki nem ért oda időben a WC-re.

Közben megkaptam a tanfolyamhoz szükséges kaja, ruha, felszerelés listát és hát van még mit készülnöm rá. Még szerencse, hogy a SZÉP kártyámról tudok költeni a Tengerszemben, meg a Nomád Sport-ban, így egy jó részét a dolgoknak abból képes vagyok fedezni. Persze már így is elköltöttem a Decathlonban 40 ezer forintot külső rétegre (ugyanis ott 10-15 ezer forintból megúsztam egy héjnadrágként használható esőnadrágot, ami The North Face-ből mondjuk 30 lett volna minimum, de inkább 40-50).

Pénteken voltunk BigWall-ban és a bejárat melletti első utat (Zöld) második próbálkozásra, toprope-ban majdnem végig kimásztam. Jó-jó és akkor mivan? Az hogy ez egy 6a+ (VII-) nehézségű út és csak az utolsó két métert nem tudtam megoldani. Soha nem sikerült még 5a-5b-nél nehezebb utat másznom BigWall-ban. Legközelebb már remélem az is menni fog!

Hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük